1/2009 Julkaisija: Arktiset Aromit ry.

Lisääkö taantuma luonnontuotteiden talteenottoa?

Viime vuosikymmenen alussa lama lisäsi suomalaisten metsämarjojen, sienten ja yrttien kotitarve- ja kaupallista poimintaa. Käykö nykyisessä taantumassa samoin?

Lue lisää >>

Yrtit aloittavat satokauden – vinkkejä yrttien keräämiseen

Yrttien tuntomerkkeihin ja kasvupaikkoihin kannattaa tutustua kaikessa rauhassa luonnosta nauttien niin, että voi turvallisin mielin tarttua yrttiin.

Lue lisää >>


Kevättä kohti – mahlan juoksutus alkaa!

Aurinko ja päivän piteneminen herättää luonnon. Mahla on kevään ensimmäinen luonnontuote.

Lue lisää >>


Marjoista saadaan myös siemenöljyjä

Marjojen siemenistä eristettyjä öljyjä käytetään kosmetiikan ja ravintolisien valmistuksessa. Ne ovat luontaisia E-vitamiinin lähteitä. Katso mitä muuta marjojen siemenöljyt sisältävät

Lue lisää >>


Mehuvalmisteista hankkeessa

Mehuvalmisteita löytyy monenlaisia. Kuluttajalle halutaan lisää tietoa valmisteiden sisällöstä ja laadusta.

Lue lisää >>


Marjastus ja jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet ovat Suomen vahvuus, jotka luovat maallemme positiivista mielikuvaa. Ne mahdollistavat kaikille Suomessa laillisesti oleskeleville luonnossa liikkumisen ja marjastuksen ja sienestyksen.

Lue lisää >>


Löydetäänkö elintarvikkeille uutta vientiä Japaniin

Japanin elintarvikemarkkinoille pääsy on kulttuuri- ja kielierojen vuoksi vaikeaa. Laadukkailla tuotteilla ja pitkäjänteisellä yhteistyöllä japanilaisten maahantuojien kanssa on saavutettavissa tuloksia

Lue lisää >>


Okinawan terveellinen ruoka sisältää runsaasti fenolisia yhdisteitä

Välimeren ruokavalio länsimaistuu, mutta Okinawan saarella Japanissa eletään pitkäikäiseksi. Mikä osuus on terveellisellä ruokavaliolla ja polyfenoleilla.

Lue lisää >>


Helsingin kokit visiitillä karjalanpiirakan teossa

Karjalan Food Forum tutustutti Helsingin kokit Pohjois-Karjalan ruokatarjontaan ja pienyritysten tuotteisiin. Rauno Jussila kertoo aiheesta

Lue lisää >>


Aitoja makuja

Aitoja Makuja -hanke nettisivustoineen edistää pienyritysten tuotteiden menekkiä.

Lue lisää >>


Useissa luonnonvara-alan koulutuksissa

perehdytään luonnontuotteisiin Luonnonvara-alan koulutus antaa eväitä maatalouden, metsäalan, puutarhatalouden, kalatalouden sekä luonto- ja ympäristöalan laadukkaiden raaka-aineiden ja palveluiden tuottamisesta aina innovatiiviseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen asti. Ammatillisessa oppilaitoksessa on mahdollista suorittaa esimerkiksi luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ammattikorkeakoulussa luonnonvara-alan AMK-tutkinto ja yliopistossa maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinto.

Lue lisää >>


Luonnontuotteet ovat osana useita kehittämis- ja koulutushankkeita sekä yritysten koulutuspaketteja

Koulutushankkeissa pyritään kehittämään luonnonvara- ja luonnontuotealan tietoja ja taitoja käytännönläheisesti. Kehittämishankkeissa panostetaan mm. yrittäjyyden vahvistamiseen. Myös alan yritykset järjestävät asiakkaiden toiveita ja tarpeita vastaavia koulutuspaketteja.

Lue lisää >>


Yrttihankkeen terveiset

Poimi käyttöösi Arktiset Aromit ry:n kotisivuilta yrttikurssi -oppimateriaalit, Yrttipokkari – keittiökäyttöön sopivat kuivayrtit -esite ja muut yrttihankkeessa tuotetut aineistot, jotka löydät hankesivuilta.

Lue lisää >>


Huonosta marja- ja sienisadosta paljon talteen

Heikosta sadosta huolimatta metsämarjoja ja sieniä saatiin kohtuullisesti talteen.

Lue lisää >>


Tavataan ammattikeittiösensseillä Joensuussa 8.5.2009

Arktiset Aromit ry. ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto järjestävät Joensuussa ammattikeittiöiden henkilökunnalle ja elintarvikealan pk-yrittäjille suunnatut ammattikeittiösenssit.

Lue lisää >>


Bilberry – Towards functional food markets (Mustikkaa funktionaalisille elintarvikemarkkinoille) 2007-2009

Yhteispohjoismainen tutkimushanke, Bilberry – Towards functional food markets 2007-2009 edistää luonnonmarjojen kaupallista hyödynnettävyyttä ja alan yritysten kansainvälistä kilpailukykyä.

Lue lisää >>


Uusimmat tutkimustiivistelmät

Lue lisää >>