3/2008 Julkaisija: Arktiset Aromit ry.

Marjoja ja sieniä metsästämässä

Englantia äidinkielenään puhuvat käyttävät sienestämisestä usein termiä ”mushroom hunting”. Nykyisin meillä Suomessakin on marjojen ja sienten ”metsästys” yleistynyt monella tavalla.

Lue lisää >>

Nautitaan marjoista!

Suomalaiset voisivat lisätä kasvisten kulutustaan. Mikä olisikaan mukavampi ja helpompi keino kuin marjojen käytön lisääminen...

Lue lisää >>


Missä mennään luonnontuotealalla nyt?

Savukoskella pohdittiin kaksipäiväisessä seminaarissa 19.-20.5 luonnontuotealan mahdollisuuksia ja tulevaisuuden näkymiä.

Lue lisää >>


Marjasato vaatimaton, sienet satoisampia

Kesän marjasato ei täyttänyt marjastajien toiveita, sienikoreihin sentään löytyi poimittavaa.

Lue lisää >>


Tattikarnevaaleilla taisteltiin tatinkeruun
MM-tittelistä

Perinteisillä Joensuun Kiihtelysvaaran tattikarnevaaleilla herkuteltiin tattikeittoa ja jännitettiin tatinkeruun MM-voittajaa.

Lue lisää >>


Marjaviikko tutustutti lapset metsämarjoihin

Suomen marja-aitassa kasvaa innokkaita marjastajia ja marjoilla herkuttelijoita. Suomussalmen Pesiönlahden koululla vietettiin syyskuussa marjaviikkoa koko koulun voimin.

Lue lisää >>


Suomalaiset yrtit – keittiöiden runsaudensarvi

Suomalaisten yrttien määrä ja laatu osoittautui runsaudensarveksi, kun kuusi ammattikeittiön edustajaa vastasi kyselyyn, miten he hyödyntävät Suomessa kasvavia yrttejä työssään.

Lue lisää >>


Valta ja vastuu

Yrttialalla on vielä monia haasteita edessään ennen kuin luonnonyrtit ovat yhtä arvostettuja kuin vaikkapa mustikka tänä päivänä. Alan toimijoilta se vaatii asiallista ja realistista tiedonvälitystä ja samalla myös vastuuta.

Lue lisää >>


Luonnossa nyt

Luonto tarjoaa vielä kesän jälkeen syötävää metsässä kulkevalle. Pakkanen vain parantaa syysmarjojen makua, eikä kauden viimeiset sienetkään sitä pelästy.

Lue lisää >>


Reseptejä syksyn metsäsienistä

Syysiltojen sieniruoat maustetaan sahramilla, neilikalla, inkiväärillä ja kardemummalla.

Lue lisää >>


Tapahtumia luonnontuotealalla

Lue lisää >>


Uusimmat tutkimustiivistelmät

Lue lisää >>